Lansare de carte! "Masoneria explicata profanilor" de Antoniu Martin



Intr-un articol anterior anuntam ca toamna aceasta la Chisinau va avea loc lansarea cartii "Masoneria explicata profanilor" semnata de Antoniu Martin, istoric aradean. Ei bine, iata ca s-au stabilit detaliile de rigoare si anuntam ca la data de 22 octombrie, anul curent, in incinta Librariei din Centru, bd. Stefan cel Mare, nr. 126, reteaua librariilor Cartier, ora 18:15 va avea loc lansarea cartii, autorul venind, cu aceasta frumoasa ocazie, tocmai de la Arad. Evenimentul va fi unul special si pentru ca pana la momentul de fata la Chisinau nu a mai avut loc o lansare de carte pentru publicul larg care ar trata tematica masonica. Aici veti putea procura cartea si solicita autograful autorului. Sunt invitati toti cei interesati!

Despre cartea "Masoneria explicata profanilor", care a ajuns la mine intre timp si pe care am citit-o dintr-o rasuflare, pot spune ca este una dintre putinele lucrari pe care le-am intalnit de-a lungul timpului care trateaza intr-o maniera atat de clara si pe intelesul tuturor subiecte cardinale ce tin de masonerie. Astfel, in paginile cartii veti gasi explicatii parca desprinse din plansele arhitectonice ale unei Loji, menite sa va faca sa patrundeti mai profund intelesurile si dedesubturile masoneriei. Veti intelege care este relatia dintre biserica si masonerie, ce presupune o initiere masonica, ce presupune o Loja masonica, ce semnificatie au gradele masonice etc etc. Asa cum mentioneaza insasi autorul, lucrarea este una destinata atat profanilor cat si initiatilor deopotriva. In urma lecturii, mi-am dat seama ca pentru a putea expune atat de succint si clar aspecte legate de masonerie, este necesara o vasta si erudita intelegere pe cont propriu a fenomenului masonic in sine, fapt demn de toata admiratia. Nu va spun mai multe, va las in asteptarea lansarii acestui volum atat de special care cu siguranta va va furniza o seama de raspunsuri la intrebarile legate de masonerie.

Pana atunci insa ar fi bine sa cunoastem mai multe despre autor, domnul Antoniu Martin. Astfel, Antoniu Martin, istoric , doctor in istorie, cu o tema de istorie contemporana, legata de procesul colectivizarii agriculturii in Romania. Autor de carti despre istorie comunismului romanesc si international: ,, Amprente ale trecutului. Comunismul in Europa Est Centrala", Arad, editura Mirador, 2003; ,, Economie si Societate. Aspecte ale reformei agrare  in judetul Arad", Arad, ed Mirador, 2007.
   Autor de carti cu tematica initiatica, si despre istoria masoneriei in Romania. 
    ,, Aspecte ale masoneriei aradene
la sf secolului al 19-lea si inceputul sec 20", Arad, ed Mirador, 2003, unde a recuperat evolutia masoneriei din acest oras in perioada mentionata, ilustrand, pe baza de documente impactul pozitiv pe care l-au avut lojile masonice asupra comunitatii in care activau. 

     ,, Masonerie si Spiritualitate. Avatarurile istorice ale conceptului initiatic", scrisa impreuna cu Mihai Motoarca, Arad, editura Gutenberg Univers, 2005, o carte scrisa ca reactie documentata la celebrul roman al lui Dan Brown,,, Codul lui Da Vinci".  In acest volum am ilustrat avatarurile conceptului initiatic in diferite epoci istorice, incepand cu scoala de gandire pitagoreica, misterele eleusiene, trecand prin scoala alexandrina, pana la gandirea templiera, catara si rozicruciana. Am incercat sa raspundem, in maniera istorica, documentata, la ,, provocarile" lansate de romanul lui Dan Brown, in ceea ce priveste acele societati oculte care ar avea o istorie neintrerupta de circa 2000 de ani si care ar conduce din umbra umanitatea. Cartea are la baza ultimele cercetari de referinta in domeniul esoteric, realizate la universitati de prestigiu din Occident.
     Ambele carti au fost receptate extrem de bine in Romania, stocul fiind epuizat in cateva luni de zile. 
A contribuit masiv cu studii vast documentate la cele trei editii ale lucrarii "Masoneria in Transilvania", semnata de Tudor Salagean si Marius Eppel.
Antoniu Martin este membru in mai multe societati cu caracter esoteric si initiatic, membru apartenent al unor organizatii cavaleresti internationale.

*Preluarea sau reproducerea materialelor prezentate în acest articol se poate realiza doar cu indicarea link-ului sursei, trebuie citată sursa și autorul. Preluarea integrala se poate realiza doar în urma unui acord încheiat cu autorul articolului. Materialele publicate aici sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe.


Comentarii

Postări populare